Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ενημέρωση για πιθανή κατάργηση του Γυμνασίου Τζερμιάδων




Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με την από 12 Ιανουαρίου 2011 ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λασιθίου, υπάρχουν ανεπίσημες πληροφορίες για κατάργηση του Γυμνασίου Τζερμιάδων, βάσει των Κυβερνητικών σχεδιασμών και στο πλαίσιο του Καλλικράτη.
Όπως είναι εύκολα αντιληπτό από όλους, στο Γυμνάσιο Τζερμιάδων, φοιτούν οι μαθητές του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, ενός ορεινού Δήμου, με ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες πρόσβασης (χιλιομετρικές και ποιοτικές). Σύμφωνα δε και με τον Καλλικράτη (Ν. 3852/10, άρθρο 1) «Ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου χαρακτηρίζεται ως ορεινός», γεγονός που τον διατήρησε αυτόνομο μέσα στη γενικότερη συγχώνευση δήμων. Με τον τρόπο αυτό, ο νομοθέτης, κατ’ επιταγή του Συντάγματος, αναγνώρισε και επισήμως την ιδιαιτερότητα του Δήμου Οροπεδίου και τον κράτησε αυτόνομο.
Από πλευράς μας, θεωρούμε μάλλον απίθανο, να υπάρχει βούληση για κατάργηση του Γυμνασίου Τζερμιάδων, καθώς αυτό θα ερχόταν σε ευθεία ρήξη με την πρόσφατα διατυπωμένη βούληση του νομοθέτη για διατήρηση της αυτονομίας του Δήμου μας ως ορεινού. Και φυσικά θα το κρίναμε και άτοπο να σχεδίαζε κάποιος την καθημερινή μετακίνηση παιδιών από και προς το Οροπέδιο, με τις γνωστές καιρικές και οδικές συνθήκες. Δεν θεωρούμε πιθανό να διακινδύνευε κάποιος την υπογραφή μιας τέτοιας απόφασης! Ούτε φυσικά θεωρούμε πιθανό να αντίκειτο το ίδιο το Κράτος με τις αποφάσεις του στην υλοποίηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Γενικά εκφράζουμε την βαθύτατη πεποίθησή μας ότι μια πιθανολογούμενη κατάργηση του Γυμνασίου Τζερμιάδων  θα έδινε τη χαριστική βολή στην προοπτική επιβίωσης του Δήμου μας και κατά πάσα πιθανότητα θα προκαλούσε τις έντονες και δίκαιες αντιδράσεις  των φορέων και των κατοίκων της περιοχής.
Ως Δημοτική παράταξη θεωρούμε αδιανόητη μια τέτοια απόφαση και τυχόν λήψη της θα μας βρει κάθετα αντίθετους γιατί απλούστατα η ίδια η απόφαση θα ήταν αντίθετη σε κάθε λογική. Περαιτέρω, σας παρακαλούμε, προς αποφυγή εντυπώσεων και συγχύσεων, να μας ενημερώσετε  σχετικά με τις προθέσεις σας, έτσι ώστε η τοπική κοινωνία του Οροπεδίου Λασιθίου να γνωρίσει και επισήμως τι ακριβώς συμβαίνει και τι προτίθεστε να κάνετε. Ζητάμε την έγγραφη απάντησή σας, προκειμένου να σταματήσει η παραφιλολογία και η «ενημέρωση» από πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου