Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Τοποθέτηση της Δημοτικής μας Παράταξης για την έγκριση του απολογισμού του Δήμου μας για το οικονομικό έτος 201



Τοποθέτηση Δημοτικής παράταξης «Ψηφίζω Λασίθι με ελπίδα και Όραμα ».


Να θυμίσουμε στον κύριο Δήμαρχο, πως κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού δεν μας δόθηκαν στοιχεία για το οικονομικό έτος 2010 ή για προηγούμενα παρόλο που τα είχαμε ζητήσει και δεν υπήρξε καμιά συζήτηση ή διευκρίνηση επί του προϋπολογισμού με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου.  
Η Δημοτική μας παράταξη προϋπολογισμού έχει εκφράσει σε συνεδριάσεις του Δ.Σ. τον προβληματισμό της για θέματα που έχουν σχέση με την  διαχειριστική τους ορθότητα, και τα αποτελέσματα που αυτή έχει ,τόσο για  το Δήμο ,όσο και για τα  νομικά πρόσωπα που είναι υπό την εποπτεία του.
Η έγκριση του απολογισμού ,χρήσεως 2010,από την παράταξη μας, θα ήταν μια πράξη ανακόλουθη για εμάς.
Γι αυτό ζητούμε όπως προβλέπεται από το άρθρο 276 του νόμου 3852 την διενέργεια κατασταλτικού ελέγχου από το ελεγκτικό συνέδριο προκειμένου να διαπιστωθεί.
-πως προέκυψε το έλλειμμα των 147.512,20 ευρώ  στην  Δημοτική επιχείρηση, αν μετά  τη δημιουργία της αρνητικής αυτής θέσης είχε νομική υπόσταση το εν λόγω νομικό πρόσωπο και αν είναι νόμιμη η κάλυψη από το Δήμο της αρνητικής αυτής θέσης.
-Να διαπιστωθεί η τήρηση της αρχής της χρηστής  δημοσιονομικής διαχείρισης
και γενικά ζητούμε τη γενίκευση του ελέγχου προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα και κανονικότητα της διαχείρισης του Δήμου και ιδίως των νομικών του προσώπων τα τελευταία χρόνια οκτώ χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου