Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Φράγμα Αποσελέμη .....Ανοίγουμε το Φάκελο


Έγγραφο φωτιά για το Οροπέδιο Λασιθίου
Απάντηση στα αλλεπάλληλα ερωτήματα του επικεφαλή της Δημοτικής Παράταξης «ψηφίΖω Λασίθι με ελπίδα και όραμα» Γιώργου Μακράκη, έδωσε το Υπουργείο Υποδομών. Στην απάντησή του, την οποία σας επισυνάπτουμε, αναφέρει ότι Ναι, θα επιβληθούν  απαγορεύσεις στο Οροπέδιο, μετά την κατασκευή του  Ταμιευτήρα.

Μετά την επίσημη απάντηση του Υπουργείου θεωρούμε πως πρέπει να υπάρξει έντονη αντίδραση φορέων και κατοίκων, προκειμένου να αποτραπεί η κατασκευή του Ταμιευτήρα (με τους όρους που σχεδιάζουν) στο Οροπέδιο Λασιθίου, έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τα δικαιώματα των Οροπεδιωτών, κανένας δεν έχει δικαίωμα να αποκρύπτει ή να αλλοιώνει τα αυτονόητα, κανείς δεν δικαιούται να σφυρίζει αδιάφορα. 
Η υλοποίηση του Ταμιευτήρα στο  Οροπέδιο Λασιθίου, μόνο δεινά μπορεί να φέρει στον τόπο. Και απαγορεύσεις θα επιβληθούν και ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας θα «αξιοποιηθεί», προκειμένου να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες ποσότητες νερού στο Φράγμα Αποσελέμη. 
Καλούμε τον Δήμαρχο Οροπεδίου να επιδείξει πραγματικό ενδιαφέρον για τον τόπο σ’ ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Επίσης, τον καλούμε να απαντήσει γιατί ζητά, με ερώτησή του, διευκρινήσεις, μετά την απάντηση του Υπουργείου στη Δημοτική μας παράταξη, προσπαθώντας άρον-άρον να αποσπάσει καθησυχαστική απάντηση. Στα  δέκα χρόνια της θητείας του δεν έχει καταλάβει ότι το έργο θα έχει αρνητικές συνέπειες και θα επιφέρει απαγορεύσεις στο Οροπέδιο; Δεν ήξερε τόσα χρόνια ή ήξερε και σιωπούσε;  Δεν έχει γνώση των περιβαλλοντικών όρων  που αφορούν στο Οροπέδιο Λασιθίου; Είναι έτοιμος, έστω και τώρα, να αντιδράσει ή θα εξακολουθήσει  να λειτουργεί ως Πόντιος Πιλάτος; Τέλος καλούμε το Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δ.Σ. να θέσουν το θέμα σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. και να προσκληθούν κάτοικοι και φορείς, έτσι ώστε να υπάρξει ενημέρωση και κοινή δράση.
Ο επικεφαλής και τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης
«ψηφίΖω Λασίθι με ελπίδα και όραμα»
Μακράκης Γεώργιος
Αθανασάκης Γιάννης           Λουράκη Γεωργία      Περυσινάκης Μάνος
Κοντογιάννη Μαρία           Μπουτσάκης Συμεών       Σιγανός Κωστής




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου