Επανέρχονται οι δημοτικοί σύμβουλοι του Οροπεδίου μετά την απάντηση Μηλιαρά και ανταπαντούν στον δήμαρχο. Το CRETALIVE για λόγους δεοντολογίας δημοσιεύει τη νέα απάντηση των συμβούλων:
"Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε η απάντηση του κ. Μηλιαρά.

Η εικόνα που απεικονίζει την όψη του Δημοτικού Συμβουλίου τα λέει όλα. Μια εικόνα , χίλιες λέξεις .
Και η εικόνα δεν βγήκε από εμάς , την βρήκαμε αναρτημένη στο διαδίκτυο  η οποία δυστυχώς αντικατοπτρίζει και την εικόνα του Δήμου . Και από εκείνη την εικόνα απών είστε εσείς κ. Δήμαρχε και η πλειοψηφία .
Δυστυχώς κ. Δήμαρχε και όταν είστε παρών , είστε απών από τα προβλήματα που απασχολούν την Λασιθιώτικη κοινωνία και τον τόπο. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν τα πεπραγμένα της ενδεκαετούς δημαρχιακής  θητείας σας.
Θέλετε κ. Δήμαρχε να μιλήσουμε για τα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών μας ;
Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επάρκεια και την  καταλληλότητα  του πόσιμου νερού στα τοπικά μας διαμερίσματα ; Με την καθαριότητα ; Με την αποχέτευση; Με το αίσθημα ανασφάλειας που διακατέχει τους δημότες μας εξαιτίας των όσων βιώνουν καθημερινά και εσείς για όλα αυτά είστε ο μεγάλος απών ;
Θέλετε κ. Δήμαρχε να μιλήσουμε για το πόσοι ανεμόμυλοι αλέθουν στον κάμπο από το πρόγραμμα των 600.000,00 € που αξιοποιήσατε; Για τις «πετυχημένες» αναπλάσεις στους οικισμούς του Δήμου ;
Θέλετε να μιλήσουμε για τις προτάσεις που κατά καιρούς έχουμε κάμει στο Δημοτικό Συμβούλιο  και εσείς τις απορρίψατε μόνο και μόνο επειδή προερχόταν από την μειοψηφία;
Για τα τεκταινόμενα   βέβαια στο Δήμο φροντίσατε να ενημερώνονται οι δημότες μας . Πως ; Σταματώντας την έκδοση της εφημερίδας του Δήμου και κόβοντας την τηλεοπτική μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την επόμενη μέρα που πάτησε το πόδι της στον Δήμο η μειοψηφία.
Δεν θέλατε να πληροφορηθούν οι δημότες μας και για την ικανότητα σας να πραγματοποιείτε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του Δήμου σε 1,5 λεπτό , ικανότητα που ενδεχομένως να μην έχει κανείς παράγοντας της αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.
Και δεν προσπαθούμε κ. Δήμαρχε να γίνουμε αυτόκλητοι υπερασπιστές κανενός , ούτε χρειαζόμαστε την συγκατάθεση κανενός για να εκφράσουμε τις απόψεις .
Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε , αλλά μάλλον μάταια , είναι να σας δώσουμε να καταλάβετε ότι υπάρχουν προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τον τόπο που δεν μπορούν να περιμένουν άλλο και με αυτά πρέπει να ασχοληθείτε επιτέλους ."

Αθανασάκης Ιωάννης
Κοντογιάννη Μαρία
Μπουτσάκης Συμεών
Σιγανός Κων/νος