Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Δελτίο Τύπου παράταξης μας για το πολυνομοσχέδιο

Δελτίο Τύπου
Η Δημοτική Παράταξη «ψηφίΖω Λασίθι με ελπίδα και όραμα»  του  Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Στην ουσία επιχειρείται η αποδόμηση και κατάργηση τους συνταγματικώς κατοχυρωμένου θεσμού της Αυτοδιοίκησης.  Ως δημοτική παράταξη εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των  εργαζόμενων  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χαιρετίζουμε δε τις αποφάσεις και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί προκειμένου ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να θωρακιστεί και να ενισχυθεί περαιτέρω. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον σημαντικότερο παράγοντα στην πορεία προς την εθνική ανάταξη και στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού  ιστού της χώρας. Πρέπει, όμως, να της δοθούν τα ανάλογα εργαλεία. Πρέπει να της δοθεί ο αναγκαίος χώρος προκειμένου να μπορεί να δημιουργήσει και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν. Με το πολυνομοσχέδιο κάθε τέτοια δυνατότητα συρρικνώνεται και κάθε ελπίδα για ανάπτυξη καταρρέει!
Θεωρούμε αναγκαία τη συστράτευση όλων των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη συστράτευση όλης της κοινωνίας, προκειμένου να μην ψηφιστούν οι διατάξεις αυτές.  Σε διαφορετική περίπτωση, στην περίπτωση της ψηφίσεώς του θα έχουμε έναν νόμο του κράτους τροχοπέδη ανάπτυξης και θηλιά για την τοπική κοινωνία.
Ως δημοτική παράταξη θα συνεχίσουμε αταλάντευτα και ειλικρινά  τον αγώνα μας υπέρ  της στηρίξεως του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…
Για τη Δημοτική παράταξη
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
 Μακράκης Γεώργιος                                                      Μπουτσάκης Συμεών
 Αθανασάκης Ιωάννης                                                     Περυσινάκης Εμμανουήλ
 Κοντογιάννη Μαρία                                                        Σιγανός Κωστής

 Λουράκη Γεωργία                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου