Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Επιστολή προς Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου κ. Πετράκη Μανώλη
Κοιν.. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η πολιτική της αφαίρεσης πόρων και προσωπικού που ακολουθείται κατά τα μνημονιακά έτη προς τους ΟΤΑ, με αποκορύφωση το συζητούμενο στη Βουλή πολυνομοσχέδιο, τόσο ως προς το περιεχόμενό του όσο και ως προς τον τρόπο της διαβούλευσής του –δηλαδή της μη διαβούλευσής του- συνιστά προσβολή του Συντάγματος, καθώς, εκτός των άλλων, θέτει σε κίνδυνο την αυτοτέλεια των Δήμων.

Η ΚΕΔΕ, αντιδρώντας σε αυτή την γενικευμένη επίθεση κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφάσισε -ορθώς- μια σειρά ενεργειών προκειμένου να προασπίσει τα βαλλόμενα αγαθά. Σε αυτές τις ενέργειες συμπεριλαμβάνεται και η αναστολή λειτουργίας των Δήμων, από σήμερα Δευτέρα έως και την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, με μόνη εξαίρεση τη λειτουργία των προνοιακών δομών και των υπηρεσιών καθαριότητας. Καλεί δε όλους τους αιρετούς να συγκεντρωθούν την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, προκειμένου να επιδοθεί αρμοδίως το ψήφισμα της ΚΕΔΕ.
Με βάση τα συμπεφωνημένα και καταγεγραμμένα στο ψήφισμα της ΚΕΔΕ, το οποίο και σας αποστέλλω, θεωρώ κατ’ ελάχιστον βέβαιο ότι θα σεβαστούμε την απόφαση αυτή και δεν θα πραγματοποιηθεί η σημερινή διπλή συνεδρίαση του Δ.Σ.
Την ώρα που η κοινωνία ολόκληρη βάλλεται, την ώρα που το κοινωνικό κράτος καταρρέει, την ώρα που οι ΟΤΑ απειλούνται, έχουμε χρέος να αντιδράσουμε σεβόμενοι τουλάχιστον τις αποφάσεις στις οποίες συμφωνούμε.  Τώρα που ο Δήμος μας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Κοινωνία χρειάζεται περισσότερο από ποτέ σθεναρή εκπροσώπηση είναι η ώρα να αποδείξουμε το λόγο που θέσαμε υποψηφιότητα και αν ορθώς μας εμπιστεύτηκαν οι συνδημότες μας!
Σας ευχαριστώ και περιμένω να αγωνιστούμε μαζί…

Με εκτίμηση

Γιώργος Μακράκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου