Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σχετικά με υποστελέχωση του Δήμου μας



Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να  λειτουργεί ως  άλλοθι για αυτούς που άσκησαν και ασκούν εξουσία στο Δήμο Οροπεδίου τα τελευταία εννέα χρόνια, είχαν όλο το χρόνο μπροστά τους να προγραμματίσουν, να ιεραρχήσουν και να υλοποιήσουν, σε μια εποχή μάλιστα ιδιαίτερα ευνοϊκή. Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να λειτουργεί ως άλλοθι για τον Δήμαρχο Οροπεδίου που τόσα χρόνια δε φρόντισε  για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
Η πρόσληψη συμβασιούχων και διμηνιτών αποτελούσε τον κανόνα για το Δήμαρχο Οροπεδίου, ο οποίος ήθελε να κρατάει σε εργασιακή ομηρία τους εργαζόμενους και σε πολιτική ομηρία το Δήμο. Δε φρόντισε ο κ. Δήμαρχος  όλα αυτά τα χρόνια να στελεχωθεί ο Δήμος με μόνιμο προσωπικό. Ούτε καν την εποχή  των «παχιών αγελάδων». Ο Δήμαρχος, αντί σοβαρού προγραμματισμού, έκανε πελατειακές σχέσεις  με δίμηνες συμβάσεις για  κοπή της παρόδια βλάστηση….
Τώρα, διαμαρτύρεται επικοινωνιακά, χωρίς πάλι κανένα σχεδιασμό και δηλώνει, σύμφωνα με δημοσιεύματα του έντυπου τύπου, έτοιμος, ελλείψει προσωπικού κλπ, να χειριστεί τα μηχανήματα του Δήμου μόνος του. Εμείς λέμε ότι ο Δήμαρχος δεν μπορεί να χειριστεί  ούτε τα αυτονόητα και γι αυτό τώρα κρύβεται επικοινωνιακά πίσω από την κρίση.
Η έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στο Δήμο με απόλυτη ευθύνη του Δημάρχου, δε δικαιολογεί την έλλειψη ενημέρωσης που υπάρχει για τους δημότες και για την οποία δεν απαιτείται προσωπικό αλλά διάθεση ενημέρωσης. Ο κ. Δήμαρχος, λοιπόν, κρύβεται πίσω από την έλλειψη προσωπικού και  από την στιγμή που υπήρξε αντιπολίτευση στο Δήμο,  έκλεισε το Δημοτικό κανάλι, διεκόπη η δημοτική εφημερίδα και το χειρότερο όλων δεν υπάρχει διαδικτυακή παρουσία του Δήμου!   Μια ιστοσελίδα, η οποία δεν ξέρουμε πόσο κόστισε, έχει αναστείλει την λειτουργία της και έχει βυθίσει στο σκοτάδι της ενημέρωσης τους δημότες και τους υποψήφιους επισκέπτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην ιστοσελίδα η ανύπαρκτη τουριστική προβολή. Με μηδέν καταχωρήσεις, μηδέν ανακοινώσεις, μηδέν προβολή!  Το μόνο που υπάρχει στην ιστοσελίδα είναι ο χαιρετισμός του Δημάρχου και η διαψευσμένη υπόσχεση περί συνεχούς ενημέρωσης.
Για όλα τα παραπάνω έχουμε καταθέσει ερώτημα στον κ. Δήμαρχο και περιμένουμε την απάντηση. Καλούμε, ωστόσο, τον κ. Δήμαρχο να αξιοποιήσει άμεσα το υπάρχον προσωπικό του Δήμου και να συντονίσει τις ενέργειες για στελέχωση του Δήμου μέσα από το δημοτικό συμβούλιο και όχι με επικοινωνιακές ενέργειες και δηλώσεις περί ετοιμότητας χειρισμού των μηχανημάτων.

 Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«ψηφίΖω Λασίθι με ελπίδα και όραμα»
Μακράκης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου