Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ απο την παράταξή μας ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ


Κύριε Δήμαρχε,
με την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής αναδείξαμε, ως δημοτική παράταξη, ένα μεγάλο πρόβλημα για τον φιλήσυχο κατά τ’ άλλα τόπο μας, το πρόβλημα της εγκληματικότητας. Σας είχαμε προτείνει, μάλιστα, διάφορα μέτρα, τα οποία δεν λάβατε καθόλου υπόψη σας. Η εγκληματικότητα συνεχίζεται όλο αυτό το διάστημα  με αυξημένο ρυθμό, πλήττοντας   μάλιστα το Δημαρχείο και άλλα δημόσια κτήρια!
Αν συνυπολογίσουμε και την οικονομική κρίση, η οποία λειτουργεί ως επιβαρυντικός παράγοντας για την εγκληματικότητα, θεωρούμε δεδομένο ότι θα έπρεπε ως Δήμοτική αρχή να φροντίσουμε να είμαστε περισσότερο προετοιμασμένοι και να έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα, τόσο αναφορικά με την πρόληψη, όσο και με την καταστολή του φαινομένου, έτσι ώστε να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους δημότες μας.
Σε συνεδρίαση του Δ.Σ., το Φεβρουάριοτου 2011, όπου κατόπιν αιτήματος της παρατάξεώς μας, συζητήθηκε το εν λόγω θέμα, αποφασίσθηκε η σύσταση της προβλεπόμενης από το νόμο επιτροπής  πρόληψης της παραβατικότητας, στην οποία αναλάβατε τη θέση του προέδρου.   Σήμερα, και αφού έχουν παρέλθει μήνες επί μηνών σας ερωτώ:
1) Γιατί δεν έχει συνεδριάσει η  εν λόγω επιτροπή, δέκα μήνες μετά τη σύστασή της, και με την εγκληματικότητα να αυξάνει συνεχώς;
2) Ποιά συγκεκριμένα  μέτρα έχετε λάβει για την πάταξη των φαινομένων εγκληματικότητας;
3) Ποιές πρωτοβουλίες σκοπεύετε να λάβετε για τον περιορισμό ακραίων φαινομένων;

Μακράκης Γεώργιος
Δημοτικός Σύμβουλος
επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης

«ψηφίΖω Λασίθι με ελπίδα και όραμα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου