Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Πρόταση που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.)


Με αφορμή την επιβολή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), για το οποίο συνομολογούμε με τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ότι είναι σκληρό και άδικο, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Ο Δήμος Οροπεδίου είναι ένας μικρός ορεινός δήμος όπου ο χειμώνας διαρκεί το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Φέτος ειδικά, οι ανάγκες για θέρμανση είναι ιδιαίτερα αυξημένες μιας και ο χειμώνας έφτασε αρκετά νωρίς. Η φετινή χρονιά είναι για τους δημότες μας μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, με δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καθόλου ευνοϊκές για την παραγωγή των αγροτικών προϊόντων. Οι χαμηλές τιμές που επικράτησαν  και η έλλειψη ζήτησης των προϊόντων δημιουργούν μια εφιαλτική πραγματικότητα. Σε όλη αυτή την κατάσταση πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι δημότες μας χρησιμοποιούν αρκετά μεγάλες δομημένες και ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες για αγροτικές εργασίες, χωρίς  καμιά, ωστόσο, πραγματική αξία. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω εκτιμούμε ότι οι δημότες στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή του τέλους ακινήτων.
Επειδή οι συνθήκες που επικρατούν στο δήμο μας είναι περίπου ίδιες με αυτές που επικρατούν και σε άλλους ορεινούς δήμους της χώρας προτείνουμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο την από κοινού υποβολή πρότασης στο Υπουργείο Οικονομικών για εξαίρεση των μικρών ορεινών δήμων από την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτου.
Αν αυτό κριθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ως αδύνατο προτείνουμε εναλλακτικά την εξαίρεση από το ειδικό τέλος ακινήτων των δομημένων επιφανειών που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες.  
Προτείνουμε επίσης ως Δημοτική παράταξη:
 - Να σταλεί επιστολή προς τους βουλευτές και να  τους ζητηθεί να πάρουν θέση επί των ανωτέρω
-Να σταλεί επιστολή προς τη ΔΕΗ,  ζητώντας να μην προχωρήσει καμιά διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο Οροπεδίου εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν
-Να συσταθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή και σε συνεργασία με άλλους φορείς (εκκλησία-πολιτιστικούς συλλόγους) να διερευνήσει εντελώς διακριτικά οικογένειες συνδημοτών μας που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα και να τους ενισχύσει οικονομικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου