Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Θα μιλάω και θα γράφω για το Οροπέδιο απ όπου κι αν βρίσκομαι, κανείς δεν μπορεί να μου το απαγορεύσει


Ανταπάντηση στο Δήμαρχο Οροπεδίου
Ο Δήμαρχος  Οροπεδίου Λασιθίου κ. Μηλιαράς, «κολλημένος» σε μια άλλη νοοτροπία και σε μια άλλη εποχή, σε μια εποχή που το Δικαίωμα της Γνώμης απαγορευόταν ή στην καλύτερη περίπτωση περνούσε από λογοκρισία, θεωρεί ότι μπορεί να μας επιβάλλει και τώρα «απαγόρευση» έκφρασης της γνώμης μας, με το επιχείρημα της απόστασης… Το Σύνταγμά μας, ευτυχώς, επιτρέπει και προστατεύει και την ελευθερία της γνώμης και το συμμετοχικό δικαίωμα, χωρίς να τα περιορίζει σε γεωγραφικά διαμερίσματα. Ας τα επιτρέψει, λοιπόν, και ο κ. Μηλιαράς! Ο Δήμαρχος, που ελλείψει επιχειρημάτων, προσπαθεί να «απαγορεύσει» την έκφραση κάθε διαφορετικής γνώμης, με αστεία επιχειρήματα.

Όμως, το δικαίωμα της άποψης, το δικαίωμα της  κρίσης και της έγνοιας για τον τόπο, δεν μπορεί να το στερήσει κανείς σε κανένα, και μπορεί να εκφράζεται από οπουδήποτε και για οποιοδήποτε θέμα. Ο Δήμαρχος Οροπεδίου, λοιπόν, καλά θα κάνει να απαντά στην ουσία των προβλημάτων και να μην «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα» προκειμένου να καλύψει την αναποτελεσματικότητά του. Η προσπάθειά του να “επιβάλλει” λογοκρισία στην αντιπολίτευση και να φιμώσει τις δυσάρεστες για τα δικά του αυτιά φωνές κρίνεται, τουλάχιστον, ανεπιτυχής! Διότι ούτε οι αποστάσεις ούτε φυσικά ο κ. Δήμαρχος, μπορούν να εμποδίσουν το ενδιαφέρον μας για το τόπο μας, για το Οροπέδιο Λασιθίου.
Η γνώμη μας, ως δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο, δεν περιχαρακώνεται και δεν περιορίζεται απλά και μόνο επειδή μπορεί να ξεβολεύει ορισμένους. Εμείς, από όπου κι αν είμαστε και όπου κι αν βρεθούμε κουβαλάμε το Λασίθι μέσα μας και αγωνιζόμαστε για αυτό. Σε αντίθεση με τον ίδιο, που ως υποτιθέμενος κάτοικος του Οροπεδίου, λειτουργεί ως  ο απόλυτος ηγεμόνας, χωρίς να  μπορεί καν να δει τι γίνεται στον τόπο που ζει και που με αυτόν έπρεπε να ασχολείται. Έχει προφανώς τόσο εσωστρεφή και αυτάρεσκη ματιά, που νομίζει ότι με τη φυσική του παρουσία και μόνο λύνει προβλήματα, αγνοώντας, μάλλον, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο ίδιος, που διοικεί (;) ωσεί παρόν, αλλά η σκέψη του μάλλον περί άλλων τυρβάζει, διαφορετικά δεν θα «έπεφτε από τα σύννεφα» με όσα του καταμαρτυρούμε εμείς και οι συμπολίτες μας.
Εμείς, κύριε Δήμαρχε, μπορούμε να προσπελάσουμε και θάλασσες και όρη και όποιο εμπόδιο υπάρξει, εσείς μπορείτε να προσπελάσετε τον μικρόκοσμό σας και να ασχοληθείτε λίγο με τα προβλήματα των Οροπεδιωτών; Ή μήπως ήδη έχετε στρέψει το ενδιαφέρον σας αλλού;;;
Για τη Δημοτική παράταξη
«ΨηφίΖω Λασίθι με ελπίδα και όραμα»
Ο επικεφαλής
Μακράκης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου