Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίου τύπου της Δημοτικής μας παράταξης σχετικά με ενέργειες μας



της Δημοτικής Παράταξης
ψηφίΖω Λασίθι με ελπίδα και όραμα
Σειρά επαφών πραγματοποίησε την Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 αντιπροσωπεία της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου «ψηφίΖω Λασίθι με ελπίδα και όραμα»  αποτελούμενη από τον επικεφαλή της παράταξης Γιώργο Μακράκη και το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Συμεών Μπουτσάκη.

Η πρώτη επίσκεψη έλαβε χώρα στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν ραντεβού με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, προκειμένου να του εκθέσουν εκ του σύνεγγυς τα σημαντικά προβλήματα του Οροπεδίου και να του καταθέσουν σχετικό υπόμνημα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις διαφαινόμενες συνέπειες από το Φράγμα του Αποσελέμη, στο κακό οδικό δίκτυο, στην υπολειτουργία του ΕΚΑΒ και του Κέντρου Υγείας στο Οροπέδιο, καθώς και στην έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης. Επίσης, αναπτύχθηκαν οι προτάσεις και οι θέσεις της Δημοτικής Παράταξης για τη δυνατότητα λήψης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου. Ο Περιφερειάρχης άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα προβλήματα και τις θέσεις που του εξετέθησαν και υπήρξε διάχυτο κλίμα συνεργασίας για τη στήριξη των θεμάτων που του τέθηκαν.
Στη συνέχεια τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης «ψηφίΖω Λασίθι με ελπίδα και όραμα» επισκέφθηκαν τον Διευθυντή της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ κ. Αγαπάκη, στον οποίο εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με το Φράγμα του Αποσελέμη, αλλά και την καθυστέρηση της δημιουργίας ανισόπεδου κόμβου στα Μάλια, η οποία έχει ως αποτέλεσμα πρόσθετη ταλαιπωρία για τους κατοίκους του Οροπεδίου. Σχετικά με το μείζον θέμα του Φράγματος του Αποσελέμη υπήρξε ενημέρωση και εκτενής ανταλλαγή απόψεων, ενώ ως προς το ζήτημα του ανισόπεδου κόμβου ο κ. Αγαπάκης ενημέρωσε τα μέλη της αντιπροσωπείας ότι ο χρόνος δημιουργίας του μετατίθεται για αργότερα, ενώ αρχικά θα κατασκευαστεί «ημικόμβος», μόνο δηλαδή για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας από και προς Ηράκλειο.
Σε ολοκλήρωση των επαφών που είχε η Δημοτική Παράταξη,  επισκέφθηκε τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Βουρβαχάκη, προκειμένου να αιτηθεί άμεσης επίλυσης του σημαντικότατου προβλήματος της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ, που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των Οροπεδιωτών. Ο κ. Βουρβαχάκης δεσμεύτηκε για την υλοποίηση της προγραμματισθείσας μετακίνησης ενός διασώστη, προκειμένου να ενισχυθεί η δύναμη του ΕΚΑΒ. Ωστόσο, όπως ο ίδιος δήλωσε, η λύση του προβλήματος βρίσκεται στις διοικητικές αποφάσεις του Κέντρου Υγείας Τζερμιάδω, στο οποίο και παρέπεμψε, καθώς εκεί απασχολείται σε καθήκοντα φύλακα ένας απόφοιτος της σχολής ΕΚΑΒ ειδικότητας οδηγού! 
Ο επικεφαλής και τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης «ψηφίΖω Λασίθι με ελπίδα και όραμα» σκοπεύουν να συνεχίσουν τις επαφές τους με αρμόδιους φορείς για θέματα του Οροπεδίου Λασιθίου, ενημερώνοντας τους συνδημότες τους και επιφυλασσόμενοι για ανάλογες κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου