Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί η δημοτική μας παράταξη καταψήφισε τον Απολογισμό...



Καταψηφίσαμε τον απολογισμό που έφερε η δημοτική αρχή προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο με εισηγητή, αντίθετα από τα προβλεπόμενα, ένα διοικητικό υπάλληλο! Διοικητικός υπάλληλος ο εισηγητής και κανένας σχολιασμός από το δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο οικονομικών κλπ.

Καταψηφίσαμε τον απολογισμό που «πέρασε» από μια οικονομική επιτροπή που δεν συγκροτήθηκε νόμιμα, καθώς δεν κλήθηκαν με νόμιμο τρόπο τα μέλη της, τουλάχιστον τα δυο μέλη της αντιπολίτευσης.  Δεν παρέστησαν, λοιπόν, στη σχετική συνεδρίαση τα μέλη της οικονομικής επιτροπής που προέρχονται από την παράταξή μας. Ωστόσο, στην εισήγηση που μας παρουσιάστηκε, εν συνεχεία στο δημοτικό συμβούλιο, γινότανε λόγος για ομόφωνη απόφαση της οικονομικής επιτροπής!!! Αναφέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η απόφαση της οικονομικής επιτροπής δεν ήταν ομόφωνη γιατί δεν συμμετείχαν τουλάχιστον δυο μέλη, αλλά και πάλι σχολιασμός μηδέν.
Καταψηφίσαμε τον απολογισμό που έφεραν για ψήφιση. Εμείς θεωρούμε ότι η διαδικασία της έγκρισης ή απόρριψης του απολογισμού είναι μια βαθειά πολιτική διαδικασία, είναι ένα αίσθημα ευθύνης που πρέπει να βαραίνει όλους τους αιρετούς. Για το σκοπό αυτό, ο νομοθέτης προβλέπει τον δημόσιο απολογισμό. Μια ανοιχτή διαδικασία λογοδοσίας της δημοτικής αρχής προς τους πολίτες.  Σ’ αυτή την επισήμανσή μας, ότι, δηλαδή, πρέπει να γίνει Δημόσιος απολογισμός από τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους και όχι κλειστός τυπικός απολογισμός από υπάλληλο του Δήμου, ο Δήμαρχος μας απάντησε: «Δεν είναι ποινικό αδίκημα αν δεν το κάνει»!!! Ασφαλώς δεν είναι ποινικό αδίκημα, αλλά σίγουρα είναι πολιτικό ατόπημα. Σίγουρα είναι έλλειψη θάρρους. Σίγουρα είναι έλλειψη ευθύνης απέναντι στους δημότες  και, βέβαια, αυτό που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι η φοβία αυτή συνδέεται με την παντελή έλλειψη σχεδιασμού για το Δήμο Οροπεδίου, με την έλλειψη οράματος , με την έλλειψη πολιτικής βούλησης και με το περίσσευμα πολιτικής φοβίας να  δοθεί  ζωή σε δημιουργικές ιδέες των Δημοτών. Ψάξαμε, ενημερωθήκαμε, διασταυρώσαμε. Βρήκαμε  μια σειρά από δήμους που προχώρησαν σε δημόσιο απολογισμό… Ο δήμος μας είναι ιδανικός για τέτοιου είδους ανοιχτές συνεδριάσεις μιας και ο πληθυσμός είναι μικρός, οι αποστάσεις μικρές, όλοι γνωριζόμαστε  μεταξύ μας, όλοι γνωρίζουμε  για το τι έχει γίνει στο Δήμο μας  τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά, κυρίως,  για το τι δεν έχει γίνει. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που τελικά δεν έγινε ποτέ από το Δήμαρχο δημόσιος απολογισμός….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου