Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Υπόμνημα της παράταξής μας για τον τομέα του ΕΚΑΒ στο Οροπέδιο

Δημοτική Παράταξη

Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου

«ψηφίΖω Λασίθι

με ελπίδα και όραμα»

 












Οροπέδιο Λασιθίου,
19 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΣ: Διευθυντή ΕΚΑΒ Κρήτης,                                        
            κ. Δημήτριο Βουρβαχάκη
ΚΟΙΝ:
  1. Υπουργό Υγείας,
κ. Ανδρεα Λυκουρέντζο
  1. Αν. Υπουργό Υγείας, κ. Μάριο Σαλμά
  2. Γεν. Γραμμ. Υπουργ. Υγείας,
κ. Πελοπίδα Καλλίρη
  1. Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΚΑΒ,
κ. Παναγιώτη Βαχαβιόλο


Κύριε Διευθυντά,
επανερχόμαστε, για ακόμη μία φορά, στο θέμα της υπολειτουργίας του τομέα του ΕΚΑΒ στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, ένα θέμα ιδιαιτέρως σοβαρό, καθώς συνδέεται άμεσα με συνταγματικά κατοχυρωμένα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Εδώ και αρκετό καιρό, όπως γνωρίζετε,  ο τομέας του ΕΚΑΒ στο  Τζερμιάδω  Λασιθίου υπολειτουργεί, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Οι απογευματινές βάρδιες δεν καλύπτονται, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο το βασικό αγαθό της Υγείας των δημοτών μας και ο Δήμος μας να γίνεται αιτία αρνητικών δημοσιευμάτων στον τύπο, όπως «Μόνο πρωί μπορούν να αρρωστήσουν στο Λασίθι» και πολλά άλλα.
Το Οροπέδιο Λασιθίου βρίσκεται σε μια αρκετά μεγάλη απόσταση από τα αστικά κέντρα και τα νοσοκομεία που μπορούν να καλύψουν  τα περιστατικά που απαιτούν διακομιδή των ασθενών.  Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το κακό οδικό δίκτυο και τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τον περισσότερο καιρό στο Οροπέδιο, δημιουργεί δύσκολες συνθήκες που απαιτούν επαγγελματισμό και αμεσότητα στην μεταφορά των ασθενών, προσόντα που πληροί το εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ και όχι ο κάθε απεγνωσμένος ιδιώτης που καλείται να μεταφέρει το έκτακτο περιστατικό του συγγενούς, του φίλου, του γείτονα.
Πρόσφατο περιστατικό με ανήλικο παιδί (άλλαξε τρία αυτοκίνητα προκειμένου να φτάσει σε άσχημη κατάσταση στο Παν/μιακό Νοσοκομείο και σώθηκε από θαύμα) απέδειξε την προχειρότητα και την επικινδυνότητα της υπολειτουργίας του τομέα του ΕΚΑΒ στο Οροπέδιο Λασιθίου.
Επειδή ο χειμώνας στο Οροπέδιο έχει ήδη φτάσει και επειδή η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια, σας εφιστούμε την προσοχή και σας καλούμε να προβείτε άμεσα σε στελέχωση του Τομέα του ΕΚΑΒ στο Τζερμιάδω Οροπεδίου, προκειμένου να αποφύγουμε  να θρηνήσουμε θύματα…. Σας ενημερώνουμε δε ότι η κοινωνία του Οροπεδίου «βράζει» μετά και απ’ το προαναφερθέν περιστατικό και αν δεν δοθούν άμεσες λύσεις θα υπάρξουν έντονες κινητοποιήσεις.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτελέσετε το καθήκον σας και θα περιμένουμε έγγραφη απάντησή σας. 

Ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι
της Παράταξης
ψηφίΖω Λασίθι με ελπίδα και όραμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου